HANDIGE LINKS

MacOS (ook nog soms OS X of OS 10 genoemd) is het besturingssysteem voor de Apple-systemen zoals de MacBook en de iMac. Bij de aankoop van zo een Apple-systeem staat het standaard geïnstalleerd.

Linux is een open-source besturingssysteem. Dit wil zeggen dat iedereen mee kan helpen aan de ontwikkeling van de code. Op basis van de code van Linux worden er varianten van Linux aangemaakt zoals Ubuntu, CentOS en OpenSuse.

Chrome OS is het besturingssysteem van Google gebruikt op een Chromebook en Chromebox. Chrome OS onderscheidt zich van de anderen doordat het uitermate gebruik maakt van the cloud.

De programma’s en bestanden die je gebruikt staan online. Hierdoor moet je niet zelf nog programma’s installeren of updaten en worden al je bestanden automatisch geback-upt.

Ook ben je op die manier minder afhankelijk van je apparaat vermits je met je Google-account overal op kan aanmelden en zo over al je gegevens beschikt.

Android is grotendeels ontwikkeld door Google. Vermits Android open-source is, kunnen ontwikkelaars naar eigen voorkeur varianten maken.

Hierdoor maken de meeste fabrikanten gebruik van Android. Heb je geen iPhone, dan is de kans heel groot dat je Android gebruikt.

Ook Microsoft heeft met Windows 10 een mobiele versie van Windows. Voorheen heette dit Windows Phone. Via de Windows Store kan je app’s toevoegen aan je apparaat.

voor down load en info over deze systemen staan er onder handige links

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.